Blote Voeten Wandelingen

Blotevoetenwandelingen.nl is een non-profit gezondheidsconcept

Waarom wandelen op blote voeten in de natuur? 

De variatie van de ondergrond in de natuur zorgt voor veel verschillende bewegingen en sensaties in je voeten. Dat vinden ze heerlijk en geeft je een gevoel van vrijheid! Door deze beweging en sensatie ervaar je een algehele ontspanning in je lichaam. Je hoofd wordt leeg en je voelt na het wandelen een stroom van nieuwe energie. 

Er zijn al een hoop blote voeten paden aangelegd. Aan de ene kant is dat erg leuk en zijn alle mogelijke variaties binnen handbereik. Aan de andere kant blijft hierdoor de gedachte bestaan dat je alleen op aangelegde blote voeten paden blootsvoets kan lopen.

Kan iedereen op blote voeten lopen?

Kunnen we allemaal zomaar de schoenen uittrekken en blootsvoets wandelen? Ja dan kan! Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen grens in afstand en tempo en is het belangrijk om die grens niet te overschrijden. Het is ook aan te raden om altijd schoenen mee te nemen. Je start op blote voeten en als het te veel wordt, trek je weer de schoenen aan om je voeten even rust te geven. Het is belangrijk om je voeten de tijd te geven om hun natuurlijke beweging terug te vinden.

Een blote voeten wandeling ervaren? Dat kan gratis!

De introductiewandelingen in Nederland en België zijn GRATIS en toegankelijk voor iedereen die mee wilt. Het zijn korte wandelingen (5 km) en het tempo is rustig, daarom ook voor jonge deelnemers geschikt. Neem gerust vrienden en familie mee (ook honden zijn welkom, afhankelijk van het gebied). Vind je het toch te spannend op blote voeten? Op schoenen mag je ook mee, want wandelen is gezond!


Initiatief van Daphne van Damme | www.buitensporig.nl | www.seodaphne.nl | www.twitter.com/daphnevandamme

UA-115102230-1