BLOTEVOETENWANDELINGEN

 

Wie zijn wij en waarom deze website?


Vanuit de ervaring en overtuiging dat lopen op blote voeten een weldaad is voor lichaam en geest ontstond er een grote drang om dit te willen delen met de wereld. En hoe kan dat beter dan de mensen simpelweg eens te laten ervaren hoe het is om op blote voeten door de natuur te wandelen. Een klein gebaar voor een wonderlijke ervaring. 

Het is begonnen in het Brabantse Son en Breugel om mensen mee te nemen op pad. De overweldigende reacties brachten ons (VoetAktief) op het idee om deze gratis wandelingen aan te bieden doorheen het hele land.

 

 

Wie is VoetAktief?

Liesje Thienpont

 

Ik ben agent voor Feelmax Benelux (Finse minimalistische schoenenfabrikant. Vanuit mijn passie voor beweging en interesse in het menselijk lichaam heb ik me geschoold tot sportinstructeur en gymlerares. Ik ben steeds werkzaam geweest als docent in verschillende bewegingsvormen. Tijdens het lesgeven kwam ik in aanraking met de teensokken van Feelmax en het positieve effect van deze sokken op de voet. Dit heeft zich doorgezet in een hele ontdekkingsreis van een op het eerste gezicht klein bewegingsapparaat, namelijk de voet. Vooral de inzichten van de effecten op de rest van ons lichaam wanneer we dit apparaat zijn werk ontnemen, hebben mij enorm verrast. Onze voeten zijn een meesterwerk van techniek die gemaakt zijn om te bewegen vanuit een ongekende flexibiliteit en veerkracht. Waarom sluiten we onze voeten dan op in onze schoenen? Waarom denken wij dat onze voeten stevige schoenen nodig hebben? Waarom behandelen wij de voetklachten enkel passief door ondersteuning en kijken we niet meer naar de mogelijkheden om voeten weer actief te krijgen door ze juist in beweging te zetten of te leren ontspannen? Onze voeten zijn de fundering van ons lichaam. Sterke voeten zijn het begin van een sterk lichaam.

Voor mij werd het heel duidelijk dat de voet nood heeft aan vrijheid. De stap naar de wereld van de vrije voet en minimalistische schoenen was niet meer groot vanuit deze nieuwe inzichten.

Met deze website hoop ik op meer vrije voeten in de wereld!

 

 

Ludka Vloemans


Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië waar ik vanaf de jonge jaren veel gesport heb; turnen, skiën, fietsen, wandelen en atletiek als hoofdsport. Het was een logische stap om beweging te gaan studeren. Vanaf de eerste opleiding als een docent lichamelijke opvoeding ben ik niet meer gestopt met studeren over beweging en het menselijk lichaam. De interesse in natuur en de interactie van deze natuur met de mens kwam er nog eens bij. Na alle opleidingen, cursussen en ervaringen als bewegingsbegeleider kwam ik erachter dat we op de weg naar een sterk mens het belangrijkste vaak vergeten. Contact met de natuur, ademhaling en bewustzijn. De basis is contact met de natuur, iets wat er altijd is. Ademhaling hebben we altijd bij ons en bewustzijn kunnen we altijd creëren. Deze 3 componenten zijn voor mij heel belangrijk en komen mooi samen tijdens de blotevoetenwandelingen. Het belang van een sterke voet, mensen laten voelen wat "blootsvoets" contact met de natuur met je doet en hoe een rustige ademhaling dit allemaal versterkt. 

Blotevoetenwandelingen is voor mij een mooie manier om mensen er aan te herinneren hoe simpel het kan zijn om aan je ontspanning of conditie te kunnen werken.