Lees hier de ervaringen van deelnemers


Gastenboek

13 berichten op 2 pagina's
Jolanda de Vries
08-01-17 16:46:26
Als masseur weet ik dat op blote voeten door het zand lopen gezond is voor body & mind. Het ervaren op de Nieuw Jaars wandeling met Daphne van Damme, die de Kennemer Duinen als startplaats had gekozen, was een unieke en uitermate positieve ervaring: Veel meer rust in denken & doen ondanks of door zand dat kouder voelde dan bladeren. Van onderliggende takken totaal geen last. Mijn voeten zijn Daphne uren later nog dankbaar en warm. De wandeling is een absolute aanrader die ik zeker wil herbeleven bij temperaturen onder en boven nul.
Ronald Kruizinga
08-01-17 12:52:31
Vandaag de eertse Nieuwjaars Blotevoeten wandeling gedaan in Santpoort. De vorst was weer weer weg waardoor het prima te doen was. Ook wel jammer, had best in de sneeuw willen lopen. Al met al een fijne wandeling en een leuk evenement.
Christel Anoniem
03-10-16 14:29:23
Met een bijna kinderlijke opgetogenheid nam ik deze ochtend deel aan de ‘blotevoetenwandeling’ in park Vordenstein. Zelfs mijn man zag het zitten om uit de schoenen te gaan. Toch was ik ook een beetje bang dat ik koude voeten zou hebben, buikpijn zou krijgen, het is al bij al oktober ondertussen. Dus nam ik voorzichtigheidshalve mijn winterschoenen en warme wollen sokken mee in mijn rugzakje.
Blij verrast was ik toen bleek dat de ondergrond helemaal niet zo koud aanvoelde. Dolomiet was kil, maar zand voelde zachter en warmer aan, gras ervaarden mijn voeten als heel aangenaam. Op een bepaald moment liepen we over een bospad en dat was best pittig, met eikels en takjes als ondergrond. Maar des te meer deugd deed het dan om een strook mos op te zoeken of weer op het gras te komen. De herfsbladeren knisperden onder en rond mijn voeten.
Ik kwam helemaal tot rust, in verbinding met de grond en mijn omgeving. De ganse groep, inclusief kinderen, liep content op blote voeten en dat gaf een fijne samenhorigheid.
Het was een aangename ervaring, mijn voeten kregen het zelfs warm, doordat ze zo aandachtig hun weg zochten over het pad. Op het einde van de wandeling stapte ik met tegenzin weer in mijn schoenen. Voor herhaling vatbaar!

Bedankt, Renild, het was een fijne wandeling en wat een geluk met het ‘nog net’ mooie weer ;-)
Groetjes,
Christel
Lilian Velthoen
23-09-16 12:58:41
Uit nieuwsgierigheid ben ik meegegaan op een blote voetenwandeling met Daphne van Damme. Ik vond het een heerlijke ervaring, het lopen op blote voeten voelt bevrijdend. We waren met z'n 2e wat al vrij snel gesprekken opleverde met diepgang, terwijl ik ondertussen aan het ontdekken was met tips van Daphne hoe het is om op blote voeten te lopen in het (warme) zand maar ook de hardere takjes en schelpen die je tegenkomt. Het was een bjizondere avond en ik kijk er naar uit om in november weer mee te mogen wandelen.
Ruud Lindeman
21-08-16 13:13:43
Dit was dan de laatste wandeling met Ruth, een beetje sombere wandeling maar ja het weer zat ook niet mee. Heb nog even getwijfeld of ik zou gaan, maar heb gewoon doorgezet. Toch wel lekker hoor op blotevoeten door de regen heerlijk verkoelend. We kwamen in een parkje met verschillende klimtoestellen, maar ja het meeste was glad door de regen, dus maar niet gedaan. Toch lekker gewandeld. Nog wat tips van Ruth gehad, en ja er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, en de tijd van gaan was voor Ruth gekomen. Maar gelukkig is er een opvolger. Nou dit was het dan .
Groeten, Ruud Lindeman.
Simon Wijma
19-07-16 10:50:02
Eind juni liepen we op een fraaie zomeravond door de duinen bij Groet met Daphne van Damme. Op blote voeten uiteraard. De uitdaging om terwijl je pijntjes verwacht van scherpe dingen toch ontspannen te lopen. Daphne gaf hier goede tips voor. Het was heerlijk dat we lange tijd in stilte liepen. Op jezelf en toch verbonden met de groep. Daphne gaf ons af en toe een opdracht - mooie subtiele vragen om mee rond te lopen. Daphne weet een fijne sfeer te scheppen, ze blijft op de achtergrond en is tegelijk heel aanwezig. Dank voor een prachtige ervaring.
Ruud Lindeman
18-07-16 18:59:24
Afgelopen zondag 17 juli weer een wandeling gemaakt in het Vondelpark met Ruth. We hebben zowat het hele park gezien, heerlijk gewoon op je blotevoeten door het park te wandelen, en over diverse ondergronden. En van bekijks en opmerkingen van voorbijgangers zoals in het begin nee helemaal niets. Ik denk toch dat het op blotevoeten lopen iets meer bekend wordt. Na afloop nog even een bakkie gedaan, en te horen gekregen dat Ruth geen tijd meer heeft, maar gelukkig is er een opvolger Felix, laat dit nu een oud collega van mij zijn dus dat werd herinneringen ophalen. Dus nu nog 1 keer Ruth. Jammer maar het is niet anders. Nou dit was het dan tot de volgende keer. Groeten Ruud.
Mevr. Peelen
27-06-16 13:36:50
Het was heerlijk! Ontspannend terug naar de natuur!
Ruud Lindeman
24-05-16 16:45:00
Afgelopen zondag 22 mei wederom een blotevoetenwandeling gemaakt olv. Ruth. Dit keer vanaf het Museumplein. Over grint, gras, klimmen in de speeltuin, waden door de vijver aldaar, en verschillende straatklinkers. De sfeer in de groep is erg goed, of we bekijks hadden en opmerkingen kregen totaal niet. Na afloop een bakkie doen en even napraten en dan naar huis. En wat mij zelf betreft doordat ik op blotevoeten loop krijg ik elke keer een soort energie stoot en voel mij zelf stukken beter. Dus geef je op en kom een keer meedoen, hoe groter de groep hoe leuker. Dit was het dan weer tot de volgende keer groeten, Ruud.
Ruud Lindeman
05-05-16 10:41:43
17 April een blotevoetenwandeling olv Ruth in het Vondelpark gedaan. Geweldig, over allerlei ondergronden gras, grint, aarde, zalig gewoon. Loop al wat langer op blotevoeten en idd je voeten worden sterker, en voel mij een stuk fitter. We hadden een leuke groep het gaf een gevoel van èèn familie maar dan op blotevoeten. Na afloop even koffie drinken en napraten en dan op blotevoeten naar huis. Ja, we hadden wel bekijks, af en toe opmerkingen van `` zeker een blotevoeten club ``. of `` kijk blotevoeten``, dat hadden ze dus goed gezien. Of die blikken van ``hmmm```, of we van een andere planeet kwamen. Nou ja ze doen maar ik ga lekker hier mee door. Groeten, Ruud.
Tonen: 5  10   20UA-115102230-1