Lees hier de ervaringen van deelnemers


Gastenboek

13 berichten op 3 pagina's
Jolanda de Vries
08-01-17 16:46:26
Als masseur weet ik dat op blote voeten door het zand lopen gezond is voor body & mind. Het ervaren op de Nieuw Jaars wandeling met Daphne van Damme, die de Kennemer Duinen als startplaats had gekozen, was een unieke en uitermate positieve ervaring: Veel meer rust in denken & doen ondanks of door zand dat kouder voelde dan bladeren. Van onderliggende takken totaal geen last. Mijn voeten zijn Daphne uren later nog dankbaar en warm. De wandeling is een absolute aanrader die ik zeker wil herbeleven bij temperaturen onder en boven nul.
Ronald Kruizinga
08-01-17 12:52:31
Vandaag de eertse Nieuwjaars Blotevoeten wandeling gedaan in Santpoort. De vorst was weer weer weg waardoor het prima te doen was. Ook wel jammer, had best in de sneeuw willen lopen. Al met al een fijne wandeling en een leuk evenement.
Christel Anoniem
03-10-16 14:29:23
Met een bijna kinderlijke opgetogenheid nam ik deze ochtend deel aan de ‘blotevoetenwandeling’ in park Vordenstein. Zelfs mijn man zag het zitten om uit de schoenen te gaan. Toch was ik ook een beetje bang dat ik koude voeten zou hebben, buikpijn zou krijgen, het is al bij al oktober ondertussen. Dus nam ik voorzichtigheidshalve mijn winterschoenen en warme wollen sokken mee in mijn rugzakje.
Blij verrast was ik toen bleek dat de ondergrond helemaal niet zo koud aanvoelde. Dolomiet was kil, maar zand voelde zachter en warmer aan, gras ervaarden mijn voeten als heel aangenaam. Op een bepaald moment liepen we over een bospad en dat was best pittig, met eikels en takjes als ondergrond. Maar des te meer deugd deed het dan om een strook mos op te zoeken of weer op het gras te komen. De herfsbladeren knisperden onder en rond mijn voeten.
Ik kwam helemaal tot rust, in verbinding met de grond en mijn omgeving. De ganse groep, inclusief kinderen, liep content op blote voeten en dat gaf een fijne samenhorigheid.
Het was een aangename ervaring, mijn voeten kregen het zelfs warm, doordat ze zo aandachtig hun weg zochten over het pad. Op het einde van de wandeling stapte ik met tegenzin weer in mijn schoenen. Voor herhaling vatbaar!

Bedankt, Renild, het was een fijne wandeling en wat een geluk met het ‘nog net’ mooie weer ;-)
Groetjes,
Christel
Lilian Velthoen
23-09-16 12:58:41
Uit nieuwsgierigheid ben ik meegegaan op een blote voetenwandeling met Daphne van Damme. Ik vond het een heerlijke ervaring, het lopen op blote voeten voelt bevrijdend. We waren met z'n 2e wat al vrij snel gesprekken opleverde met diepgang, terwijl ik ondertussen aan het ontdekken was met tips van Daphne hoe het is om op blote voeten te lopen in het (warme) zand maar ook de hardere takjes en schelpen die je tegenkomt. Het was een bjizondere avond en ik kijk er naar uit om in november weer mee te mogen wandelen.
Ruud Lindeman
21-08-16 13:13:43
Dit was dan de laatste wandeling met Ruth, een beetje sombere wandeling maar ja het weer zat ook niet mee. Heb nog even getwijfeld of ik zou gaan, maar heb gewoon doorgezet. Toch wel lekker hoor op blotevoeten door de regen heerlijk verkoelend. We kwamen in een parkje met verschillende klimtoestellen, maar ja het meeste was glad door de regen, dus maar niet gedaan. Toch lekker gewandeld. Nog wat tips van Ruth gehad, en ja er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, en de tijd van gaan was voor Ruth gekomen. Maar gelukkig is er een opvolger. Nou dit was het dan .
Groeten, Ruud Lindeman.
Tonen: 5  10   20UA-115102230-1