BLOTEVOETENWANDELINGEN

 

Categorieën

2016-11-01

Minimalistische schoenen

Het wordt weer kouder en voor vele blotevoetenlopers gaan nu toch weer de schoenen aan. Lopen op blote voeten in de winter vraagt training en voorbereiding. Een van de belangrijkste voorbereidingen is dat je altijd een paar schoenen meeneemt als je de koude temperaturen gaat testen op je blote voeten. En wat is nu fijner om schoenen mee te nemen die toch nog dicht bij het gevoel van blootsvoets lopen komen. Dit worden barefootschoenen of minimalistische schoenen genoemd.
De belangrijkste eigenschap is dat ze de voet voldoende bewegingsvrijheid bieden door dunne, flexibele zolen en een brede neus. Een ander kenmerk is dat ze geen hielverhoging hebben (zero-drop). Daarnaast zijn er nog een aantal kenmerken die bepalend zijn in het meer of minder barefootgevoel in de schoen. Uiteindelijk komt het neer op: hoe minder schoen, hoe natuurlijker de voet kan bewegen.

Er bestaat een goede site die informatie geeft over minimalistisch schoeisel en tips over hoe je het best kan overstappen op dit type schoenen: http://www.goedvoets.com/minimalistische-schoeisel.

Ludka - 20:52:02 @ Tips | Een opmerking toevoegen