BLOTEVOETENWANDELINGEN

 

Categorieën

2016-08-30

Train je voeten!

In moderne schoenen worden je voeten ondersteund en ingepakt, waardoor ze erg lui worden. Voetspieren en pezen verzwakken, voetboog zakt in, fatpad (vetweefsel onder de voeten) verdwijnt langzaam, tenen verstijven, … en ga zo maar door. De voet krijgt op lange termijn last van verschillende klachten. Door het dragen van moderne schoenen hebben onze voeten een algehele slechte conditie. We bezoeken steeds vaker een podoloog of fysiotherapeut voor steunzolen.

120541794.jpg

Is dat de oplossing?

Is het de oplossing om de voet bij een klacht enkel te ondersteunen? Wat zou het betekenen voor de voeten als je ze op een actieve manier weer in beweging zet? Steeds meer mensen zien het positieve effect van voetentraining bij verschillende klachten. Maar ook steeds meer podologen, podotherapeuten en fysiotherapeuten. In Finland is voetentraining zelfs een doodgewone zaak! Het advies om blootsvoets te bewegen en het geven van gerichte voetoefeningen bij klachten is daar heel normaal. Uiteraard is het afhankelijk van de aard van de klacht of er wel of geen ondersteunende zooltjes ingezet worden tijdens de behandeling. Bij sommige klachten kan de pijn zo hevig zijn, dat een steunzool nodig is. De ondersteuning (passief) biedt de pijnverlichting voor de korte termijn behandeling en de voetentraining (actief) wordt ingezet als lange termijn behandeling. Deze nieuwe behandelwijze van voetklachten is via onze Nederlandse sportpodoloog Yvonne Bontekoning in de paramedische wereld binnengedrongen. Ondertussen is al gebleken dat klachten met enkele gerichte voetoefeningen verholpen kunnen worden. Heb jij ook voetklachten en ben je benieuwd naar de “actieve” mogelijkheden? Ga dan eens naar een voettherapeut die bekend is met voetentraining. Zij kunnen gerichte voetoefeningen geven voor jouw klacht. Op de website van Goedvoets vind je een reeks therapeuten die met deze behandelwijze werken.

En wat als je geen klachten hebt?

Voetkatief speelkaarten algemene afbeelding.jpg

Heb je geen klachten en wil je toch graag je voeten wat extra bieden? Dan kan je natuurlijk je voeten versterken en onderhouden met voetentraining. Je werkt dan niet specifiek op een klacht, maar je traint de algemene conditie van je voeten. Dat doen we toch ook in de fitness? Of met sporten in het algemeen? Of doe je dat alleen maar wanneer je klachten hebt? Zou dat voor de voeten niet hetzelfde kunnen zijn? Het zijn juist onze voeten die het meest te verduren hebben. We staan en lopen de hele dag op ze. Veel winst te behalen dus!

En waar vind je een trainingsprogramma voor je voeten?

VoetAktief heeft hét unieke voetentrainingsprogramma! De VoetAktief Speelkaarten! Een jaar lang elke week een nieuwe voetoefening. In het totaal 52 voetoefeningen om je voeten weer in beweging te zetten.

Waarom zou JIJ je voeten willen trainen? Plaats jouw reactie en ontvang €5,- korting op de VoetAktief Speelkaarten!

Ludka - 15:49:52 @ Producten | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments