BLOTEVOETENWANDELINGEN

 

Categorieën

2016-06-30

Van bewust wandelen naar bewust blootsvoets wandelen.

Robin Captijn (een organisator van blotevoetenwandelingen) geeft wekelijks een les “bewustwandelen”. Deze les is voor zowel schoenenlopers als blotevoetenlopers. Omdat Robin zelf de voordelen van het blootsvoets lopen kent, biedt hij deze vorm van bewegen ook steeds aan in zijn verschillende activiteiten en lessen.
Hieronder lees je een ervaring van een deelnemer van deze les die overgestapt is van geschoeid wandelen naar blootsvoets wandelen.

Na een aantal jaar “bewustwandelen” ben ik een tijdje geleden ook aan het blote voeten wandelen begonnen. Eerst aarzelend, maar met interesse en al heel snel met volle overtuiging. Door op blote voeten te wandelen kom ik nog beter in contact met de aarde, de wereld om me heen en uiteindelijk mijzelf. Het biedt me een mogelijkheid al mijn aandacht op mijzelf te richten en hoe ik (letterlijk) in de wereld sta.

foto van Robin.jpg

Ook lichamelijk doet het wat met me. Hoewel ik nog niet helemaal ontdekt heb wat dat is en hoe dat precies werkt. Na zo’n wandeling, vaak in de duinen en door het bos, voel ik me fit, energie en ‘los’. En altijd met warme (en enigszins vieze) voeten.
Ik ga hier dus zeker nog lang mee door. Ik heb het idee dat ik op blote voeten nog veel te ontdekken en te leren heb. Ronald

Bron: Robin Captijn (Footpainclinic)

Ludka - 15:29:03 @ Tips | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments